w

Letnia sałatka z tuńczykiem i makaronem

Jest świeża, lekka, smaczna i zdrowa. (Wariacje: jeżeli nie jest się wielkim fanem tuńczyka, tak jak ja, można dodać 215 g łososia z puszki, po odcedzeniu wody i rozdrobnieniu.)

Składniki:

  • 250 ml (1 szklanka) majonezowego sosu sałatkowego
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 200 g ugotowanego makaronu kolanka
  • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać sos z koperkiem i mielonym czarnym pieprzem. Dodać makaron, tuńczyka, brokuły, seler i ogórka i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce do czasu podania.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

25 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (641 głosów)