Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pomidor
- 1 cebula
- 1 papryka
- 6 pieczarek
- 3 łodygi selera naciowego
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- szczypta cukru
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Sałatę opłukać, osuszyć i postrzępić na kawałki. Rzodkiewki i pomidora pokroić w półplasterki. Cebulę i paprykę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Selera obrać z włókien i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać.
- Składniki na sos vinaigrette połaczyć i wymieszać z sałatką. Przełożyć do salaterki.
- Jogurt wymieszać z serem i ziołami. Udekorować sałatkę, posypać natką i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut