w

Lekka, wiosenna sałatka

Idealna na wiosenne śniadania lub kolacje. Łatwa w przyrządzeniu sałatka z ogórków, papryki i rzodkiewki, z kukurydzą.

Składniki:

  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • Pęczek rzodkiewki
  • Puszka kukurydzy (400 g) + 2 łyżki wody z kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • Trochę świeżego koperku

Przygotowanie:

  • Ogórek, paprykę i rzodkiewkę kroimy w kostkę. Wielkość wedle uznania.
  • Wsypujemy kukurydzę i dodajemy 2 łyżki wody z kukurydzy, dzięki niej sałatka będzie „lżejsza”.
  • Dodajemy majonez i mieszamy składniki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • Całość posypujemy poszatkowanym koperkiem.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (776 głosów)