w

Sałatka wiosenna z sosem jogurtowym

Lekka, zdrowa i doskonała jako dodatek do obiadu. Prażone peski dyni można zastąpić ziarnami słonecznika.

Składniki:

  • 4 marchewki, starte na tarce o drobnych oczkach
  • 2 ogórki, obrane i pokrojone w słupki
  • 2 cebulki dymki, posiekane
  • 1 pęczek rzodkiewek, pokrojonych w plasterki
  • 1/2 pęczka koperku, posiekanego
  • 2 łyżki prażonych pestek z dyni

Przygotowanie:

  • Warzywa wymieszać z koperkiem.
  • Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać nimi sałatkę. Posypać pestkami z dyni i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (635 głosów)