w

Sałatka z boczkiem

Chrupiący boczek na sałacie lodowej. Naprawdę pyszna sałatka, smakuje wręcz wybornie kiedy dressing wlejemy na patelnię po smażeniu boczku i takim wzbogaconym sosem polejemy całość.

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
  • 1 garść kiełków rzodkiewki lub brokuła
  • kilka plastrów chudego boczku

Przygotowanie:

  • Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Udekorować kiełkami.
  • Boczek pokroić w plastry a następnie w cieniutkie paski i dobrze wysmażyć na patelni, aż stanie się rumiany i chrupiący. Odsączyć na papierowym ręczniku. Gdy ostygnie, ułożyć na sałacie.
  • Wszystkie składniki na dressing wymieszać i wlać na patelnię po smażeniu boczku. Wymieszać na jednolity sos i polać nim sałatkę.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (846 głosów)