w

Sałatka z białej kapusty z jabłkiem

Surówki z kapusty należą do moich ulubionych – lekkie, chrupiące i pełne witamin. Tym razem dodałam sos ze śmietany i majonezu, ale można dać tylko oliwę.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • śmietana, majonez i oliwa – ilość wedle uznania

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce, wymieszać. Dodać cebulę, cukier, przyprawić solą i pieprzem.
  • Sałatkę polać śmietaną, majonezem i oliwą, wymieszać – gotowe!

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:


20 minut

Całkowity czas:


20 minut


Średnia 5 / 5 (909 głosów)