Składniki:
- 2 małe cukinie, pokrojone obieraczką julienne w cienkie paseczki (jak spaghetti)
- 1/4 ogórka, pokrojonego w kosteczkę
- 10 pomidorków koktajlowych (lub więcej), pokrojonych na połówki
- 10 oliwek bez pestek (lub więcej), pokrojonych na połówki
- 40 g czerwonej cebuli pokrojonej w cieniutkie plasterki
Przygotowanie:
- Spaghetti z cukinii włożyć do dużej miski. Na nim położyć ogórka, pomidorki, oliwki, czerwoną cebulę i fetę.
- W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, oregano, solą i pieprzem. Gdy dressing będzie miał jednolitą konsystencję, polać nim sałatkę.
- Wstawić sałatkę do lodówki na 10-15 minut, aby smaki się przegryzły.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut