w

Sałatka z bakłażana

Bakłażan jedzony na surowo należy do rzadkości, ale odpowiednio przyrządzony jest bardzo smaczny. Spróbuj!

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 czerwone cebule, pokrojone w piórka

Przygotowanie:

  • Bakłażana umyć i obrać ze skórki. Pokroić w plasterki, oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
  • Bakłażana osuszyć na papierowym ręczniku, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać z cebulą i natką pietruszki. Posypać słonecznikiem, doprawić pieprzem i udekorować oliwkami.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (677 głosów)