Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 średni wędzony oscypek
- 2 świeże ogórki
- 1 ogórek konserwowy
- 1/2 pęczka koperku
- 3 jajka
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Listki sałaty rozdzielić, dokładnie wypłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
- Oscypek pokroić w plasterki, a plasterki w ćwiartki.
- Koperek umyć i drobno posiekać.
- Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić i pokroić na kawałki.
- Ogórki świeże umyć, obrać i drobno pokroić w kostkę.
- Ogórka konserwowego drobno pokroić w kostkę.
- Składniki wymieszać delikatnie, pokropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut