w

Sałatka z boczniaków

Pyszna i prosta sałatka z grzybami i majonezem – w składzie: jajka na twardo, smażone boczniaki i ogórki (można dodać kiszone albo korniszony).

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 2 szalotki, posiekane
  • 250 g boczniaków, pokrojonych w plasterki
  • 2-3 korniszony, pokrojone w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

  • Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę.
  • Na patelni stopić masło i smażyć szalotki przez 3-5 minut.
  • Do szalotki dodać grzyby i smażyć przez kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.
  • Jajka wymieszać z ogórkami, dodać grzyby z cebulką. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (841 głosów)