Składniki:
- 2 jajka
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 300 g wątróbki drobiowej
- 2 pomidory
- 1 pęczek sałaty
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo, przestudzić i posiekać. Włożyć do miski.
- Cebulę posiekać i usmażyć na maśle. Przełożyć do miski z jajkami.
- Na patelnię włożyć wątróbkę i usmażyć. Lekko posolić do smaku. Przełożyć do miski.
- Pomidory przekroić na pół, sałatę porwać na kawałki, wymieszać z sałatką. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem – gotowe!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut