w

Sałatka z wątróbką drobiową i jajkami

Ciekawa sałatka z delikatną wątróbką drobiową. Należy pamiętać, aby wątróbkę smażyć krótko i posolić dopiero po usmażeniu, żeby pozostała miękka.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek sałaty
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Jajka ugotować na twardo, przestudzić i posiekać. Włożyć do miski.
  • Cebulę posiekać i usmażyć na maśle. Przełożyć do miski z jajkami.
  • Na patelnię włożyć wątróbkę i usmażyć. Lekko posolić do smaku. Przełożyć do miski.
  • Pomidory przekroić na pół, sałatę porwać na kawałki, wymieszać z sałatką. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem – gotowe!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (893 głosów)