Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, pokrojone w kostkę
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 50 g suszonych śliwek, posiekanych
- 50 g suszonych moreli, posiekanych
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać kurczaka, posypać przyprawą i obsmażyć na dużym ogniu. Dodać śliwki i morele, zmniejszyć ogień i smażyć przez 10 minut. Posolić do smaku i odstawić z ognia.
- Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając łyżeczkę wegety.
- Gotowy kuskus wymieszać z kurczakiem i suszonymi owocami. Dodać pokrojone brzoskwinie. Nakładać do połówek gruszek, układać na tacy i podawać.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
30 minut