Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 2 szklanki posiekanej pomarańczowej papryki
- 2 szklanki posiekanych pieczarek
- 2 szklanki posiekanego selera naciowego
- 1 szklanka majonezu
- 12 jajek na twardo, obranych i posiekanych
- 1 szklanka startego żółtego sera
Przygotowanie:
- Na dnie płaskiej, szklanej miski ułożyć warstwę z połowy sałaty. Następnie ułożyć warstwy z połowy papryki, połowy pieczarek i połowy selera.
- Przykryć połową szklanki majonezu, a następnie powtórzyć warstwy: w reszty sałaty, papryki, pieczarek i selera.
- Posypać jajkami, a na nich ułożyć warstwę z majonezu. Posypać serem.
- Wstawić na 24 godziny do lodówki.
Porcja dla:
12 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
1460 minut