w

Zielona sałatka z kapustą pekińską

Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, ogórka i papryki, doprawiona ziołami i sosem vinaigrette.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 3 ogórki
  • 1 zielona papryka
  • 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 3 łyżki posiekanej mięty
  • 1/4 szklanki sosu vinaigrette

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować. Selera obrać z włókien i pokroić w plasterki.
  • Ogórki pokroić w plasterki, a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, posypać ziołami i polać sosem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (667 głosów)