w

Coleslaw z zieloną papryką

Słodka, chrupiąca sałatka. Bardzo prosta i pyszna. Dostarczy witamin o każdej porze roku. Na przyjęcie trzeba przepis podwoić!

Składniki:

  • 1 duża główka kapusty, poszatkowanej
  • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 1,5 dużej marchewki, startej na tarce
  • 1 szklanka (235 ml) białego octu winnego
  • 1 szklanka (235 ml) oleju roślinnego
  • 1 szklanka (200 g) cukru

Przygotowanie:

  • Wymieszać kapustę z papryką, cebulą i marchewką.
  • Wymieszać ocet z olejem i cukrem. Polać tym sosem warzywa i dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na 6-8 godzin.
  • Nadmiar płynu odcedzić, wymieszać i podawać na zimno.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

500 minut


Średnia 5 / 5 (805 głosów)