w

Sałatka z różnych sałat

Wiosennie zielono z kolorowymi akcentami – smacznie i zdrowo! Można do takiej sałatki dodać ugotowane ćwiartki jajka.

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
  • 1 tradycyjna sałata (masłowa)
  • 2 garści roszponki
  • 1 łyżka musztardy
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  • Sałaty dokładnie wypłukać, osuszyć i poszarpać palcami na kawałki. Ułożyć na półmisku.
  • Pomidora umyć i rozkroić na ćwiartki. Paprykę pokroić na paski i wraz z pomidorem oraz ogórkiem ułożyć dekoracyjnie na sałatach.
  • Oliwę wymieszać z musztardą, wyduszonym praską czosnkiem, solą i pieprzem – skropić sosem całość sałatki na 5 minut przed podaniem.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (781 głosów)