w

Rzodkiewki w sosie

Niecodzienny sposób na podanie rzodkiewek w aromatycznym sosie sojowo-czosnkowym z dodatkiem imbiru. Intensywne!

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewek

Przygotowanie:

  • Rzodkiewki umyć i pokroić na ćwiartki.
  • Do słoiczka wlać 2 łyżki przegotowanej wody, wsypać cukier. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do słoiczka razem z olejem, sosem sojowym, imbirem, solą i pieprzem. Słoik zamknąć i energicznie potrząsać aby wszystkie składniki się połączyły. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
  • Rzodkiewki polać sosem i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

140 minut


Średnia 5 / 5 (656 głosów)