w

Sałatka z białej i czerwonej kapusty

Kolorowa, smaczna i zdrowa surówka, która jest doskonałym dopełnieniem obiadu. Ja przyrządzam ją z sosem majonezowym, ale można z lekkim vinaigrette.

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 czerwone jabłko
  • 4-5 marchewki
  • 1/2 cebuli

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować, posolić i lekko ugnieść.
  • Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę.
  • Wszystkie składniki na sos dobrze wymieszać.
  • Kapustę wymieszać z jabłkiem, marchewką i cebulą. Dodać sos, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

150 minut


Średnia 5 / 5 (752 głosów)