Składniki:
- 4 łyżki soku i skórka otarta z 1 pomarańczy
- 500 g serka wiejskiego
- 2 czerwone jabłka
- 200 g jagód
- 16 suszonych moreli, drobno posiekanych
Przygotowanie:
- Wymieszać serek ze skórką z pomarańczy. Przekroić jabłka i usunąć z nich gniazda nasienne, pokroić w kostkę, a następnie wymieszać w dużym naczyniu z jagodami, suszonymi morelami oraz selerem.
- Rozdzielić liście sałaty na 4 talerze. Ułożyć na każdym kawałki kiwi i nektarynek, skropić sokiem pomarańczowym.
- Ułożyć równe porcje sera i mieszanki owoców na talerzach z liśćmi i owocami. Można posypać całość sezamem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut