w

Hiszpańskie oliwki z mango, melonem i granatem

Pyszna i zaskakująca kombinacja owoców z wytrawnymi oliwkami.

Składniki:

  • 1 słoik lub puszka czarnych hiszpańskich oliwek
  • 1 duże, dojrzałe mango, obrane i pokrojone w kostkę
  • ½ małego melona obranego, pozbawionego pestek i pokrojonego na małe kawałki
  • 50 g nasion granatu
  • 2 łyżki soku z cytryny lub limonki
  • liście mięty do dekoracji

Przygotowanie:

  • Odsącz oliwki i przełóż je do miski.
  • Wymieszaj mango, melon i granat z sokiem z limonki lub cytryny.
  • Dodaj owoce do oliwek i wymieszaj delikatnie.
  • Podawaj obsypane świeżymi liśćmi mięty.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (783 głosów)