w

Cebulowa sałatka

Ta sałatka to smaczny i szybki dodatek do pieczonych mięs i ryb. Jeśli nie masz pomysłu na dodatek do obiadu, a lubisz cebulę, to koniecznie spróbuj ten przepis!

Składniki:

  • 3 cebule
  • kilka liści sałaty
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 2 pomidory

Przygotowanie:

  • Cebule pokroić w talarki, zalać wrzącą wodą i odcedzić.
  • Sałatę umyć i osuszyć. Rozłożyć na półmisku, na to ułożyć cebulę, posypać szczypiorkiem. Pomidory pokroić w ćwiartki i udekorować sałatkę.
  • Wszystkie składniki na sos wymieszać i skropić sałatkę przed podaniem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (652 głosów)