Składniki:
- 300 g zielonej fasolki
- 100 g sera feta
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Fasolkę oczyścić i odkroić końce. Wrzucić na wrzątek i gotować przez 5 minut. Odsączyć i osuszyć.
- Ser feta pokruszyć. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać, a pomidory pokroić w kostkę.
- Fasolkę wymieszać z serem i warzywami.
- Oliwę wymieszać z octem i polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem – smacznego!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
25 minut