w

Zielona fasolka z fetą

Smaczna sałatka na lekki ale sycący letni lunch lub kolację – zielona fasolka z pomidorem, rzodkiewką i serem feta.

Składniki:

  • 300 g zielonej fasolki
  • 100 g sera feta
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Fasolkę oczyścić i odkroić końce. Wrzucić na wrzątek i gotować przez 5 minut. Odsączyć i osuszyć.
  • Ser feta pokruszyć. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać, a pomidory pokroić w kostkę.
  • Fasolkę wymieszać z serem i warzywami.
  • Oliwę wymieszać z octem i polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem – smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (883 głosów)