w

Wiosenna sałatka z kiełkami słonecznika

Wraz z wiosną kiełkownica na stałe gości w mojej kuchni. Świeże kiełki dodaję do kanapek i sałatek – to przesmaczne źródło witamin.

Składniki:

  • 1 szklanka świeżych kiełków słonecznika
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżki musztardy
  • 2 pomidory
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Jajka ugotować na twardo i pokroić w duże kawałki.
  • Kiełki wypłukać i odsączyć.
  • Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
  • Wszystkie składniki delikatnie razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (770 głosów)