Składniki:
- 2 szklanki makaronu muszelki
- 4 marchewki, obrane i pokrojone w cienkie słupki
- 1/2 główki sałaty rzymskiej, podartej na mniejsze kawałki
- 1 średni ogórek, obrany i pokrojony w kostkę
- 3/4 szklanki zielonego groszku
- 1/2 szklanki kukurydzy
- 1 szklanka startego żółtego sera
Przygotowanie:
- Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą.
- Na dnie szklanej miski ułożyć warstwę z marchewki, na niej ułożyć warstwę sałaty. Wymieszać ogórka z groszkiem i ogórkiem i wyłożyć tę mieszaninę na warstwę sałaty. Na tym ułożyć warstwę z makaronu (o ile już ostygł!).
- W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos. Wyłożyć sos na warstwę makaronu i posypać całość startym żółtym serem.
- Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
35 minut