Składniki:
- 4 ugotowane ziemniaki
- 4 ugotowane marchewki
- 1 ugotowany seler
- 1 cebula
- 1 por
- 1 puszka zielonego groszku
- 5 ogórków kiszonych
- 1 jabłko winne
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka pieprzu
Przygotowanie:
- Nieobrane ziemniaki, marchew i selera gotować przez około 20 minut. Lepiej żeby były ciut twardsze.
- Cebulę, pora i ogórki pokroić w równą, drobną kosteczkę.
- Ugotowane warzywa ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.
- Odcedzić groszek, pokrojone jabłko skropić sokiem z cytryny i wymieszać z resztą składników.
- Doprawić solą i pieprzem do smaku i wstawić do lodowki.
- Majonez, śmietanę i musztardę wymieszać dobrze w garnuszku.
- Sos wymieszać z sałatką bezpośrednio przed podaniem.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
60 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
80 minut