Składniki:
- 140 g (1 szklanka) kaszy bulgur
- 400 ml (1 i 2/3 szklanki) wrzątku
- 80 ml (1/3 szklanki) oliwy z oliwek
- 80 ml (1/3 szklanki) soku z cytryny
- 100 g (1 szklanka) posiekanej dymki
- 60 g (1 szklanka) posiekanej świeżej natki pietruszki
Przygotowanie:
- Kaszę zalać wrzątkiem w dużej misce. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
- Do gotowej kaszy dodać oliwę, sok z cytryny, dymkę, pietruszkę, miętę, pomidory i ogórki i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Całkowity czas:
130 minut