w

Szybka cukinia z prażonymi migdałami

Latem, kiedy jest sezon na cukinię, gotuję ją na każdy możliwy sposób. Uwielbiam smak cukinii z migdałami. Na koniec można też dodać nieco parmezanu lub sera pecorino.

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • 350 g cukinii pokrojonej w słupki
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • W patelni rozgrzać oliwę i dodać migdały. Stale mieszając, smażyć przez 1-2 minuty, aż zaczną się rumienić.
  • Dodać cukinię i wymieszać całość. Chwilę podsmażać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (663 głosów)