Składniki:
- 500 g pomidorów bawole serca (malinowych)
- 500 g czerwonej i zielonej papryki pokrojonej na niezbyt małe kawałki
- 500 g grubo posiekanej cebuli
- 500 g ziemniaków, umytych i pokrojonych w kostkę
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- 125 ml oliwy z oliwek extra virgin
Przygotowanie:
- Pomidory pokroić na 4 części, usunąć twardy rdzeń. Włożyć je na chwilę do wrzątku, opłukać pod zimną wodą, a następnie obrać ze skórki.
- Wszystkie warzywa włożyć do rondla i doprawić sola i pieprzem. Polać oliwą i przykryć przykrywką.
- Gotować na małym ogniu przez 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
45 minut
Całkowity czas:
60 minut