w

Surówka z selera naciowego

Chrupiąca i aromatyczna surówka z kukurydzą, jabłkiem i śliwkami węgierkami. Dobry seler to nie feler!

Składniki:

  • 1 średni seler naciowy
  • 150 g kukurydzy konserwowej
  • 5 marynowanych śliwek węgierek
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie:

  • Łodygi selera obrać z włóknistej skórki.
  • Seler i jabłko pokroić w kostkę, a śliwki w plasterki.
  • Kukurydzę dobrze odsączyć z zalewy.
  • Majonez wymieszać z przyprawami.
  • W misce wymieszać dobrze wszystkie składniki i odstawić do lodówki na 30 minut.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (781 głosów)