Składniki:
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 1 puszka (400 g) kukurydzy konserwowej
- papryka czerwona, źółta lub pomarańczowa
- 3-4 ogórki gruntowe lub 1 sałatkowy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Sałatę lodową po umyciu kroimy stosunkowo drobno (wedle uznania).
- Dodajemy kukurydzę z puszki (bez zalewy).
- Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Dodajemy do sałaty.
- Ogórka obieramy, kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy.
- Przygotowujemy sos: zmiażdżony czosnek mieszamy ze szczyptą soli. Mieszamy z jogurtem i majonezem.
- Dodajemy sos do surówki. Wszystko mieszamy.
- Doprawiamy do smaku.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut