w

Surówka z kopru włoskiego z prażonym lnem

Chrupiąca, zdrowa surówka z koprem włoskim czyli fenkułem. Dodaję do niej olej lniany i prażony len i jest esencją zdrowia :)

Składniki:

  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 4 łyżeczki prażonego lnu
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • pęczek natki pietruszki
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  • Koper włoski opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Poszatkować w pióra.
  • Pokroić natkę pietruszki i dodać do kopru.
  • Posolić szczyptą soli.
  • Posypać 4 łyżeczkami lnu prażonego.
  • Polać 2 łyżkami oleju lnianego.
  • Całość delikatnie wymieszać i zostawić do ‚przegryzienia’ składników na 10 minut.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (785 głosów)