w

Surówka z kapusty z awokado

Zupełnie inny coleslaw – bez majonezu, za to z kapustą czerwoną i białą, z awokado, nasionami konopi i świeżą kolendrą. Samo zdrowie!

Składniki:

  • 425 g poszatkowanej białej i czerwonej kapusty
  • 1 dojrzałe awokado, pokrojone w kostkę
  • 1 mała czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 40 g nasion konopi
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/4 łyżeczki drobnej soli morskiej

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki, aż sałatka nabierze kremowej konsystencji.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

25 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (670 głosów)