w

Surówka z kapusty pekińskiej

Chrupiąca świeżością surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, selera i jabłek, z orientalnym smaczkiem sosu sojowego.

Składniki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 kwaśne jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie:

  • Kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować.
  • Ogórek i cebule obrać i pokroić w półplasterki. Selera oczyścić z włókien i pokroić w plasterki. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
  • Wszystkie składniki wymieszać i skropić sosem sojowym. Smacznego!

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (766 głosów)