w

Surówka z białej kapusty

Przepis ten dała mi teściowa. Chyba żaden rodzinny obiad nie mógłby się obyć bez tej pysznej surówki!

Składniki:

  • 1 średnia główka poszatkowanej białej kapusty
  • 1 grubo starta marchewka
  • 500 ml (2 szklanki) majonezu
  • 235 ml (1 szklanka) octu jabłkowego
  • 100 g (1/2 szklanki) cukru
  • 3 łyżki suszonej cebuli
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać poszatkowaną kapustę z grubo startą marchewką.
  • W osobnym naczyniu starannie wymieszać majonez z octem, cukrem i suszoną cebulą.
  • Polać kapustę sosem i dobrze wszystko wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Porcja dla:

12 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (762 głosów)