w

Surówka z białej kapusty z papryką

Moja wersja popularnej surówki „coleslaw”. Dodatek papryki czerwonej i żółtej sprawia, że jest ona smakowicie chrupiąca i wygląda bardzo apetycznie.

Składniki:

  • ćwiartka główki białej kapusty
  • pół cebuli
  • 2 średnie marchewki, obrane
  • po połówce papryki czerwonej i żółtej
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Białą kapustę drobno poszatkować, posypać solą i delikatnie wygnieść ręką.
  • Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
  • Wszystkie składniki dobrze wymieszać, dodać majonez i doprawić odrobiną pieprzu.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (737 głosów)