w

Surówka selerowa z orzechami

Bogata w witaminy, smaczna surówka z selera korzeniowego i jabłka, z dodatkiem orzechów włoskich. Polecam!

Składniki:

  • 1 seler korzeniowy
  • 2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżeczki miodu
  • szczypta soli
  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

  • Seler i jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce. Skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Dodać orzechy, wymieszać.
  • Śmietanę wymieszać z miodem, doprawić szczyptą soli i połączyć z sałatką. Udekorować natką i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (706 głosów)