Składniki:
- 6 śledzi matiasów
- 1 cebula
- 2 czerwone jabłka
- sok z cytryny
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki kaparów
Przygotowanie:
- Śledzie opłukać, odsączyć i pokroić na kawałki.
- Cebulę obrać, umyć i pokroić w krążki. Jabłka umyć i pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
- Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny.
- Śledzie ułożyć na półmisku. Obłożyć jabłkami i cebulą. Posypać kaparami i pokrojonym ogórkiem. Polać sosem i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut