Składniki:
- 4 solone śledzie
- 3/4 szklanki mleka
- 1 duża cebula
- 2-3 korniszony
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 3 łyżki kaparów
- 1/2 szklanki majonezu
Przygotowanie:
- Śledzie odfiletować i zalać mlekiem, odstawić na 3 godziny.
- Cebulę, korniszony i oliwki drobno posiekać. Wymieszać z kaparami, majonezem i śmietaną. Dodać koperek, szczypiorek, sól i pieprz do smaku.
- Filety odcedzić i osuszyć. Pokroić w dzwonka i ułożyć na półmisku. Polać sosem, przykryć folią spożywczą i wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować ćwiartkami jajek i gałązkami koperku.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
380 minut