w

Śledź pod pierzynką

Doskonała przystawka na świąteczne przyjęcia. Matiasy, cebula, ogórki i jajko pod pierzynką z majonezu i sera.

Składniki:

  • 2 filety śledziowe matiasy
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę
  • 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę
  • 5 łyżek majonezu
  • 100 g sera żółtego, startego

Przygotowanie:

  • Śledzie pokroić na 1 cm kawałki i ułożyć na półmisku. Pokryć warstwą cebuli i polać olejem.
  • Na tym ułożyć warstwę ogórków, a następnie jajek. Na wierzchu rozprowadzić majonez i posypać serem żółtym.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (722 głosów)