Składniki:
- 1 duże dojrzałe mango
- 200 g mieszanych liści młodego szpinaku, rukwi wodnej i rokietty lub sałaty frisée
- 12 listków świeżej bazylii, grubo posiekanych lub rozerwanych
- 6 pędów świeżej kolendry, listki grubo posiekane, łodyżki usunięte
- 30 g orzechów nerkowca lub orzeszków ziemnych, uprażonych i grubo posiekanych
Przygotowanie:
- Obrać mango. Oddzielić nożem miąższ od pestki i pokroić wzdłuż na cienkie cząstki.
- Wymieszać wszystkie liście, łącznie z bazylią i kolendrą na dużym talerzu. Ułożyć cząstki mango na liściach i między nimi.
- Wymieszać składniki sosu i polać nimi sałatkę. Posypać posiekanymi orzechami nerkowca lub orzeszkami ziemnymi i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut