Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 60 ml majonezu
- 30 ml octu jabłkowego
- 2 gałązki koperku, posiekane
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 ogórka
- 4 zielone cebulki, posiekane
Przygotowanie:
- Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić, aby odparowały.
- Ogórka obrać, usunąć pestki, resztę drobno posiekać.
- Trzepaczką wymieszać majonez z octem, koperkiem, solą i pieprzem. Dodać ogórka i szczypiorek, wymieszać. Dodać ciepłe ziemniaki i delikatnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Porcja dla:
5 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
155 minut