Składniki:
- 4 ziemniaki
- 300 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka chrzanu
- 4 cebulki dymki, posiekane
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie przez 20 minut, aż będą miękkie. Przestudzić i pokroić w dużą kostkę.
- Fasolkę zblanszować we wrzątku (gotować przez 2 minuty) lub mikrofalować przez kilka minut. Przekroić na pół lub na 3 części.
- Śmietanę wymieszać z chrzanem.
- Ziemniaki wymieszać z fasolką, cebulką, natką. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną z chrzanem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
30 minut