w

Sałatka ziemniaczana z bobem i pieczarkami

Pachnąca wiosennym koperkiem sycąca sałatka z bobem, ziemniakami, pieczarkami i ogórkiem konserwowym. Na co dzień i od święta będzie pasowała na naszym stole.

Składniki:

  • 0,5 kg bobu
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ziemniaki
  • 2 pieczarki
  • 1 ogórek konserwowy
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
  • Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 pęczka koperku. Ostudzić i obrać z łupek.
  • Ogórka drobno posiekać.
  • Pozostałe 1/2 pęczka koperku wypłukać i drobno posiekać.
  • Świeże pieczarki obrać i drobno posiekać.
  • Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić oliwą, solą i pieprzem. Podawać schłodzoną.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

65 minut


Średnia 5 / 5 (984 głosów)