Składniki:
- 0,5 kg bobu
- 1 pęczek koperku
- 2 ziemniaki
- 2 pieczarki
- 1 ogórek konserwowy
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
- Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 pęczka koperku. Ostudzić i obrać z łupek.
- Ogórka drobno posiekać.
- Pozostałe 1/2 pęczka koperku wypłukać i drobno posiekać.
- Świeże pieczarki obrać i drobno posiekać.
- Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić oliwą, solą i pieprzem. Podawać schłodzoną.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
65 minut