Składniki:
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki posiekanego lub suszonego rozmarynu
- 100 g liści szpinaku
- 2 nektarynki
Przygotowanie:
- Orzechy smażyć na oleju przez 3 minuty, posypać solą i rozmarynem. Smażyć cały czas mieszając.
- Szpinak opłukać i ułożyć na półmisku.
- Nektarynki przekroić na pół, wyjąć pestkę, a resztę pokroić w plasterki.
- Plasterki nektarynki ułożyć na szpinaku, posypać orzechami.
- Ocet wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz. Sosem skropić sałatkę.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
15 minut