w

Sałatka ze szpinakiem i mandarynkami

Sałatka pełna kolorów i smaków. Ze szpinakiem, czerwoną cebulą, serem feta, mandarynkami i sosem vinaigrette balsamicznym.

Składniki:

  • 250 g młodego szpinaku
  • pół średniej czerwonej cebuli, pokrojonej w krążki
  • 3 mandarynki, podzielone na kawałki
  • 180 g suszonej żurawiny
  • 225 g prażonych migdałów w płatkach
  • 150 g pokruszonego sera feta
  • 225 ml sosu vinaigrette z octem balsamicznym

Przygotowanie:

  • Na 6 talerzach rozłożyć porcje szpinaku, na nim układać krążki cebuli, kawałki mandarynek, żurawinę, posypać migdałami i na koniec serem feta. Polać sosem vinaigrette.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (696 głosów)