Składniki:
- 500 g młodych ziemniaczków
- 4 jajka
- 1 kg szparagów
- sól i cukier
- 200 g gotowanej szynki
- 1/2 pęczka szczypiorku
Przygotowanie:
- Ziemniaki ugotować w mundurkach, a następnie ostudzić w zimnej wodzie i obrać.
- Jajka ugotować na twardo i obrać.
- Szparagi umyć, obrać, odkroić zdrewniałe końcówki. Gotować ok. 10-15 minut w wodzie z odrobiną soli i cukru, aż będą miękkie. Odcedzić.
- Szynkę pokroić w paski. Jajka i ziemniaki pokroić w plasterki. Wrzucić ziemniaki, jajka i szparagi do miski.
- Drobno posiekać zioła, wymieszać jogurt ze śmietaną i musztardą, a gdy sos będzie dobrze wymieszany dodać zioła i znów wymieszać.
- Polać sosem warzywa, wymieszać delikatnie, doprawić pieprzem i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut