w

Sałatka ze szparagami i jajkiem na twardo

Najlepiej użyć do tej sałatki świeżych szparagów, ale mogą też być ze słoika. Smakuje świetnie z tym lekkim, majonezowym dressingiem.

Składniki:

  • 6 jajek na twardo
  • 150 g gotowanej szynki w plastrach
  • 1 mały słoik szparagów lub mały pęczek ugotowanych świeżych szparagów
  • 3 pomidory

Przygotowanie:

  • Jajka obrać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w dużą kostkę (2×2 cm).
  • Szparagi pokroić na 2-cm kawałki. Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
  • Wymieszać dobrze wszystkie składniki na dressing. Wymieszać z warzywami, szynką i jajkami i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (714 głosów)