Składniki:
- 500 g makaronu spaghetti
- 450 ml włoskiego sosu sałatkowego
- 1 łyżka włoskich przypraw (bazylia, tymianek, oregano, kolendra)
- 225 g startego żółtego sera, np. cheddar
- 2 drobno posiekane pomidory
- 1 drobno pokrojona zielona papryka
- 1 drobno pokrojona cebula
- 1 obrany ogórek, drobno pokrojony
Przygotowanie:
- Do osolonej wody wrzucić spaghetti i ugotować al dente. Przepłukać zimną wodą, odcedzić.
- Do dużej miski wrzucić posiekane pomidory, zieloną paprykę, cebulę i ogórek. Dodać starty ser i przyprawy.
- Do warzyw dodać ostudzony makaron i polać całość sosem vinaigrette. Dobrze wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
150 minut