Składniki:
- 450 g mrożonego zielonego groszku
- 50 g (1/2 szklanki) posiekanych migdałów
- 50 g (1/2 szklanki) posiekanej dymki
- 75 g (1/2 szklanki) pokruszonego sera feta
- 180 ml (3/4 szklanki) majonezu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 szczypta czarnego pieprzu do smaku
Przygotowanie:
- Wsypać groszek do durszlaka i polewać ciepłą wodą, aż się rozmrozi. Przełożyć do dużej miski.
- Migdały uprażyć na patelni na średnim ogniu, a następnie wsypać do miski wraz z rozmrożonym groszkiem.
- Dodać cebulę, ser feta i majonez i wymieszać. Wlać ocet balsamiczny i doprawić całość pieprzem. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
495 minut