Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 150 g wątróbek drobiowych pokrojonych w kostkę
- 60 g boczku, pokrojonego w kostkę
- 350 g mieszanych liści sałaty
- 1 łyżka świeżych ziół (pietruszka, szczypiorek)
Przygotowanie:
- Najpierw przygotować sos vinaigrette: w dużej misce wymieszać ocet winny z solą, pieprzem i szalotką. Mieszając, stopniowo dodawać oliwę, a następnie zioła. Odstawić.
- W patelni, na średnik ogniu rozgrzać jedną łyżkę oliwy, podsmażać na niej boczek i wątróbkę przez 5 minut.
- Do miski nałożyć sałatę, wlać sos i wymieszać. Dodać boczek i wątróbkę. Posypać pozostałymi ziołami.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
15 minut